Demo inplannen? of
YouTube Twitter LinkedIn Facebook
Menu

Integrated Learning Microsoft 365

Introductie

Microsoft 365

Met Microsoft 365 kun je altijd, vanaf iedere locatie en op ieder apparaat toegang krijgen tot de meest recente versie van je bestanden, gegevens en agenda. Niet alleen worden je documenten automatisch opgeslagen en gesynchroniseerd, ook kun je er gemakkelijk realtime in samenwerken met collega's en externe gebruikers. Met Microsoft 365 kan dus plaats- en tijdsonafhankelijk veel efficiënter worden gewerkt!

Ondanks de vele voordelen die het werken in de cloud met zich meebrengt is het voor organisaties een hele transitie om af te stappen van het 'traditionele' werken. Niet alleen moeten systemen worden gemigreerd, ook moeten de medewerkers de nodige kennis en vaardigheden over het werken met Office 365 opdoen. Daarnaast krijgt het aspect veiligheid ook een compleet andere dimensie. Met het leerarrangement Integrated Learning Microsoft 365 maken jij en jouw medewerkers in één leeromgeving kennis met de bureaubladapps (on-premise) en cloudapplicaties van Office 365. Niet alleen leren jullie effectiever en efficiënter te werken, ook leren jullie veilig om te gaan met het delen van bestanden en gegevens.

Integrated Learning Microsoft 365 is gebaseerd op het Integrated Learning leerconcept. Het toepassen van dit unieke leerconcept zorgt er niet alleen voor dat er gericht kan worden geleerd, maar ook dat het cursusmateriaal voor meerdere trainingsvormen kan worden gebruikt. Zo kunnen de trainingen klassikaal worden geregeld en door middel van zelfstudie (e-Learning) worden ondersteund. Welke trainingsvorm een medewerker ook kiest: iedereen leert altijd hetzelfde doordat de inhoud gelijk blijft.

Met het leerarrangement krijgen jij en jouw medewerkers toegang tot een portal waarin verschillende nulmetingen en theoriemodules zijn opgenomen.

Nulmetingen
Een training starten met een nulmeting is handig wanneer je het huidige kennisniveau van je medewerkers inzichtelijk wilt maken. Welke kennis van Microsoft 365 hebben zij op dit moment in huis? En wat is er nog nodig om tot het gewenste kennisniveau te komen? Binnen de omgeving wordt zowel een integrale nulmeting als losse nulmetingen per applicatie aangeboden. De resultaten uit de nulmetingen leiden tot een geautomatiseerd individueel opleidingsadvies dat aan iedere medewerker precies laat zien welke onderdelen er nog verbeterd kunnen worden. Vanuit dit opleidingsadvies kunnen zij vervolgens direct de benodigde kennis opdoen in de theoriemodules.

Theoriemodules
Aan de hand van verschillende interactieve werkvormen zoals instructievideo's, interactieve simulaties, het maken van opdrachten en het downloaden van naslagwerk kunnen medewerkers de benodigde kennis opdoen in de theoriemodules. De stof kan gericht worden geraadpleegd, maar het is ook mogelijk om de theoriemodules in hun geheel te doorlopen. Het maakt niet uit in welke volgorde: vrij navigeren is mogelijk.

Toets
Na het doorlopen van de theoriemodules kan de deelnemer de training afsluiten door een toets te maken. Is de behaalde score 75% of hoger, dan kan er een persoonlijke "digitale rijbewijs" worden gedownload in de vorm van een certificaat.

Rapportages, dashboard en koppeling met LMS

Radargrafiek Office 365

Integrated Learning Microsoft 365 bevat tevens een gedetaileerd dashboard, uitgebreide rapportagemogelijkheden en koppeling met LMS (via LTI) of Active Directory (ADFS).

Voor een voorbeeld van een organisatierapportage in PDF-formaat klik hier.
Voor een voorbeeld van een individuele rapportage in PDF-formaat klik hier.

Integrated Learning

Wil je meer weten over het Integrated Learning leerconcept? Lees verder op deze pagina.

Trainingsvormen
Het 'Integrated Learning Microsoft 365' pakket is geschikt voor de volgende trainingsvormen:

Werkvormen

Het cursusmateriaal van Integrated Learning Microsoft 365 kan voor diverse trainingsvormen zoals klassikale trainingen, een-op-een trainingen en zelfstudie (e-Learning) gebruikt worden. Ongeacht de trainingsvorm blijft de inhoud van het cursusmateriaal altijd gelijk. Het cursusmateriaal bestaat uit de volgende werkvormen:

 • Instructievideo
  Elk losstaand onderwerp wordt middels een instructievideo met voice-over behandeld.
 • Interactieve simulatie
  De behandelde onderwerpen uit de instructievideo kunnen zelfstandig worden uitgevoerd door een simulatie te doorlopen.
 • Opdracht
  De deelnemers kunnen vervolgens door middel van (praktijk)opdrachten aantonen dat ze in staat zijn om de geleerde theorie in de praktijk toe te passen. Als de opdracht door de deelnemer is uitgevoerd, kan er een video worden bekeken die alle handelingen uit de opdracht laat zien. De deelnemers komen op deze manier te weten of ze de opdracht goed hebben uitgevoerd.
 • Opdrachtenboekje met oefenbestanden
  Voor extra verdieping kan er een opdrachtenboekje met oefenbestanden worden gedownload. Het opdrachtenboekje is ook erg geschikt voor het maken van aanvullende opdrachten tijdens een klassikale training.
 • Naslagwerk/ documentatie
  Onder documentatie kunnen de deelnemers alle digitale materialen vinden over het betreffende onderwerp. Standaard wordt elk onderwerp compleet gemaakt met een naslagwerk welke tevens als klassikaal cursusmateriaal kan worden gebruikt.

Inhoud

In Integrated Learning Microsoft 365 komen de volgende onderdelen aan bod:

Word
Het cursusmateriaal van Word behandelt de onderdelen Basisopmaak, Kop- en voetteksten, Werken met afbeeldingen, Werken met tabellen, Opmaak van grote documenten en Afdrukken. Door het doorlopen van de module leer je onder andere meer over het invoegen van grafische elementen.

Excel
Het cursusmateriaal van Excel behandelt de onderdelen Bestandsbeheer, Invoer van gegevens, Opmaak van een werkblad, Berekeningen maken, Grafieken maken en bewerken, Gegevens afdrukken, Werken met grote lijsten, Maken van draaitabellen, Bewerken van draaitabellen, De functie ALS, De functie ALS.VOORWAARDEN, De functie X.ZOEKEN, De functie X.VERGELIJKEN, Verticaal zoeken en Beveiliging. Je leert onder andere meer over de nieuwe onderwerpen kaartgrafieken en functie ALS.VOORWAARDEN.

Outlook
Het cursusmateriaal van Outlook gaat dieper in op de onderdelen E-mail, Agenda, Contactpersonen en Afwezigheid instellen. Niet alleen leer je hoe je e-mailberichten kunt maken en verzenden en je een agenda kunt beheren, ook leer je meer over het onderscheid tussen Contactpersonen en Groep contactpersonen.

PowerPoint
Het cursusmateriaal van PowerPoint behandelt de onderdelen Basisvaardigheden, Invoer en opmaak en Animaties. Doorloop je de module PowerPoint, dan maak je ook kennis met de gloednieuwe functionaliteiten Zoom en Morphing.

Word Online
Met het cursusmateriaal van Word Online leer je hoe je online nieuwe documenten kunt aanmaken en hoe je online kunt samenwerken in een document.

Excel Online
Door de module Excel Online te doorlopen leer je hoe je online een nieuwe werkmap kunt aanmaken en hoe je hierin online kunt samenwerken met collega's of externe relaties.

Outlook Online
Het cursusmateriaal van Outlook online gaat diepen in op de onderdelen Inloggen, E-mail, Agenda en Contactpersonen. Doorloop je de module, dan leer je onder andere hoe je afspraken kunt plannen, hoe je handtekeningen kunt maken en toevoegen en leer je meer over het Postvak IN.

OneDrive
Het cursusmateriaal van OneDrive behandelt de onderdelen Werken in OneDrive, De OneDrive applicatie, Delen van bestanden en gaat dieper in op de verschillen tussen off- en online werken.

Teams
In de module Teams leer je alles over het aanmaken van- en werken in teams. De volgende onderdelen komen aan bod: Algemeen, Teams, Lid worden van een team, Bestandsbeheer, Toevoegen van functionaliteiten, Vergaderen in Teams en handige tips en trucs.

Planner
Het cursusmateriaal van Planner behandelt de onderdelen Werken met Planner, Leden van- en communicatie binnen een plan en Bestanden. Je leert onder andere hoe je een plan aan kunt maken en hoe je bestanden kunt toevoegen, delen en synchroniseren.

Sway
Met het cursusmateriaal Sway leer je o.a. hoe je een sway kunt maken, importeren en bewerken, hoe je een ontwerp kunt aanpassen, en hoe je een sway kunt delen.

OneNote
Het cursusmateriaal van OneNote behandelt de onderdelen Notities, secties en pagina's, Structuur van OneNote, Tags en sjablonen en Delen.

Ben je benieuwd naar de gedetailleerde inhoud van de modules? Download dan het inhoudsdocument voor meer informatie.

Demo

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een indruk krijgen van Integrated Learning Microsoft 365? Doe dan een korte demo.


Doe de demo

Integrated Learning Microsoft 365 portal

Integrated Learning Microsoft 365 bestellen

v.a. € 13,00
per persoon
Prijzen
Extra small (40-100 users): € 5.500,00
Small (101-250 users): € 10.500,00
Medium (251-750 users): € 15.500,00
Large (751-1500 users): € 19.500,00

Minder dan 40 deelnemers?
Dit leerarrangement is ook als individuele licentie beschikbaar. Ga naar het product.
Wat is het verschil?
Verplicht veld